Hou je manieren tegen je werkgever

Stap één: love your job. Wanneer het elke morgen een opgave is om naar je werk te gaan; zoek dan iets anders. Een werkgever heeft liever dat je open kaart speelt en zegt dat de job niets voor jou is, dan dat je op zijn kosten level 738 van Farmville behaalt. Neem de tijd om te ontdekken wat je echt graag doet. Heb je daarvoor niet gestudeerd? Elke sector zoekt mensen met een andere invalshoek. Weet je echt niet wat je wil doen met je leven? Vraag aan bedrijven of je een korte onbetaalde stage mag doen.

Kom werken. En liefst op tijd. Het kan voorvallen : ééntje drinken na de cinema en nog eentje en nog eentje... Voor je het weet is het 5u. Shit happens. Iedereen heeft recht op één katerdag per jaar. Je baas heeft veel liever dat je rechtstreeks en ongeschoren komt opdagen, dan dat je je met een flauw excuus thuis zet. Probeer op tijd te komen. Verkeer is moeilijk in te schatten maar te laat komen is niet respectvol naar zowel je job, je baas en je collega’s toe.

Heb respect. Je werkgever zorgt er uiteindelijk voor dat je je huis, auto, restaurantbezoeken en nieuwe handtas kan betalen. Waar het jouw grootste zorg is om je job goed uit te voeren, is het je baas zijn haar job om te zorgen dat hij/zij jouw loon kan betalen op het einde van de maand.

Hou je manieren tegen je collega’s

Leer je collega’s graag zien. Of doe tenminste moeite. Collega’s zijn geen vrienden. En ze hoeven het ook niet per sé te worden. Maar een goeie relatie opbouwen en mekaars positieve en negatieve kanten leren kennen maakt het allemaal stukken fijner werken.

Eet samen. Tijdens dat uur lunch leer je meer van elkaar dan tijdens die 8u rechtover mekaar aan een bureau zitten. Trouwens, de beste ideeën ontstaan in de auto, onder de douche en tijdens het lunchen.

Neem je verantwoordelijkheid. De prijs voor lul van de vloer gaat naar mijnheer paraplu. Diegene die steeds 12 man in cc zet en zelf niets opvolgt. Wanneer de boel ontploft heeft hij de keuze uit 12 om met de vinger te wijzen. Wanneer je een fout maakt en die op jou neemt win je respect van je baas, je collega’s én je klanten.

Al wat je zegt, ben je zelf. Roddelen over collega’s slaat als een boomerang terug in je gezicht. Hou het professioneel.

Werk efficiënt. Het is absurd om in te checken op Swarm met ‘Early bird’ om 6u en 18u later te laten weten dat je thuis bent terwijl je in al die uren eigenlijk niets gepresteerd hebt. Denk je echt dat niemand je doorheeft? Beter 6u extreem productief doorduwen om tegen 18u een aperitief te drinken op een terras. Je wil niet die collega zijn die “drukdrukdruk” is, maar 0 resultaat boekt.

Leg je mailbox periodiek uit. Verwerk je mail op 3 momenten op een dag. Doe daartussen je To Do’s en loop even langs of bel je collega’s om dingen te vragen. Tijd bespaard, sociaal contact en efficiëntie gewonnen.

Verzorg je. Je zit in één ruimte met veel mensen. Ook al denk je ’s ochtends “Oh, met dat hemd kan ik wel nog een dagje verder”: zorg dat je geen hinderlijke geurtjes verspreidt.

In meetings: spreek enkel wanneer je iets zinnig te vertellen hebt. Indien je zomaar iets zegt om te zeggen maak je je belachelijk, en vertraag je hopeloos de meeting.
Verdeel taken: één iemand houdt de tijd bij & iemand maakt notities. Spreek vooraf af hoelang je per onderdeel wil praten.

Hou je manieren tegen je ondergeschikten/je team

Ooit komt het ervan;je krijgt promotie en een bijhorend team om aan te sturen of je wordt zelfstandig en werft mensen aan. Hou volgende punten steeds in je achterhoofd:

Motiveer en stimuleer je team. Stimuleer hun liefde voor de job en voor het bedrijf. Door je werknemers te betrekken bij de beslissingen betrek je hen. Motiveer waarom je bepaalde beslissingen neemt of een bepaalde koers inzet. Vergeet nooit de waarom.

Delegeer. Geef je team de ruimte om zichzelf te ontplooien en dingen om hun manier (binnen de regels van het bedrijf) te proberen, maar ga er niet van uit dat iedereen evenveel verantwoordelijkheidszin heeft als je zelf hebt. Help ze die te vinden, maar hou dit onder de radar. Daag jezelf uit om dit over te brengen zonder dat je team dit zelf beseft.

Probeer negatieve opmerkingen te vermijden, ook al ben je misnoegd of kwaad. Vertel hen waarom je liever had gehad dat hij/zij dit op een andere manier zou doen.

Pas op met belonen. De ene werknemer belonen voor een goeie prestatie kan de andere werknemers zodanig demotiveren. Wil je toch iemand belonen? Onthou dan dit: Horen dat je goed werk hebt geleverd op het moment dat anderen dit ook horen is veel meer waard dan geld.

Luister. Een leider neemt vaak het woord, maar luistert nog meer naar de mensen onder zich.

Geef complimenten, maar verwacht er geen terug.

Hou je manieren tegen je klanten

Een klant blijft een klant. Soms een goeie, een lastige of een ambetante. Maar het blijft een klant. Klanten zorgen uiteindelijk voor je brood op de plank. Daarom.

Hou afstand. Wanneer je klanten je beste vrienden worden wordt het erg moeilijk onderhandelen. Wanneer dit toch het geval is, wees professioneel en spreek duidelijk af dat je professioneel een andere pet opzet.

Onthoud. Sla bij je contact zoveel mogelijk info op. Noteer de naam van de echtgenoot(e), kinderen, geboortedata, belangrijke gebeurtenissen,… En stuur kaartjes of sms’jes.

Plan jaarlijks een diner met je beste contacten, leveranciers en klanten. En koop ze een mooi cadeau. Geen fles champagne of badjas. Maar een cadeau dat écht past.

Vertrekt je (leuk) contact op zijn/haar job? Hou contact, spreek geregeld af en volg zijn/haar carrière op de voet. It’s a small world after all.

Een slechte dag?

Dat gebeurt. Iedereen heeft al eens een dag waarin hij zin heeft in niks. In plaats van een volledige dag van facebook naar google te switchen doe je beter dit :

Clean desk
Je zal ons op je productieve dagen bedanken. Ruim op je slechte dagen je bureau op. Klasseer alles uit je bakje “te klasseren”, gooi alle post-it’s weg, ruim je bureaumateriaal op en maak een overzichtelijke to-dolijst.

Praat
Je bespaart je enkele mails door je vragen persoonlijk te stellen. Ga langs bij je collega’s en  vraag wat je moet weten. Schrijf alles op en doe het morgen.

Was af
Ga naar de keuken, stop iedereen zijn koffietassen in de vaatwasser, of was ze af. Dat maakt je sympathiek en dat maakt ineens goed dat iemand anders dit de laatste zes maanden voor jou heeft gedaan.

Economaat

Ga naar het bureaumateriaalkast en vul je materiaal aan. Gratis shoppen. Jeuj.

Bel
Bel een klant om te vragen hoe het is. Niet om iets te verkopen, gewoon zomaar.

Eet
Plan een lunch met één van je beste klanten, leveranciers of partners. Gewoon zomaar. Niet voor een specifiek project maar om gewoon bij te praten.