Betaal. Serieus!

Geef de mensen die uit moeten stappen de ruimte om dat te doen.
Laat je medepassagiers de kans richting om de deur te stappen.
Laat als opstappende passagier alle afstappende mensen er eerst af. Het heeft geen nut halve karategrepen te gebruiken om straks zelf als Thais kieken tussen de deuren van de tram te belanden.

Palm niet alle stoelen in. Je tas kan gerust op de grond. Je houdt alles op, niemand kan doorschuiven “want alle stoelen zijn bezet” en terwijl jij languit van je siësta kan genieten staan iets verderop 50 mensen op elkaar gepropt als sardienen in een blik.

Ben je met meer dan 2 personen? Mooi zo. Hoeveel zitplaatsen zijn er in een treinwagon? Inderdaad, veel meer dan dat. Palm hem dus niet volledig in met je irritant gekakel. Haal je rugzak van de stoel naast jou weg, voor iemand het hoeft te vragen.

HA! Je hebt het ideaal middel tegen je verveling op je lange treinrit gevonden! Candy Crush Saga! Hoera. Kan het volume wel even uit, aub?

Een laatste, niet onbelangrijke dienstmededeling; in het station zijn er roltrappen. Die zijn niet gemaakt voor luie mensen, maar voor gehaaste mensen. Geef hen de kans te passeren. Wil je als luie wammes rustig naar boven glijden? Doe dat dan aan de rechter kant, zodat de gehaaste mensen je links kunnen passeren. Einde dienstmededeling. Ding. Dong.

Telefoon

Zet je gsm op stil. Als je verwacht dat de halve bus zal beginnen trippelen op het begindeuntje van The A-team, ben je mis. En werkt verdorie zeer irriterend.

Als je dan toch beslist te zitten telefoneren, beperk het gesprek tot twee personen. Jij en de persoon aan de andere kant van de lijk. De rest van de trein zit er echt niet mee in dat je de pil bent vergeten nemen.